Meest Maatschappelijke Uitjes

Meest maatschappelijke uitje 2015Museum Voor 1 Dag is één van de 7 uitjes dat genomineerd is voor: Meest maatschappelijk uitje van Nederland 2015
 
Naast de verkiezing van 'Leukste uitje van Nederland' en het leukste uitje per provincie lanceert het Land van ANWB in samenwerking met ANWB Vrijwilligers dit jaar óók de verkiezing van het  'Meest maatschappelijke uitje van Nederland 2015'. Een ledenjury boog zich onlangs over de 34 inzendingen en stelde een top 7 samen. Op 30 maart wordt de winnaar bekendgemaakt, gekozen door een vakjury.
 
De zeven genomineerden -in alfabetische volgorde- zijn:
 
Ctaste en CtheCity - Amsterdam
Museum voor 1 dag - Amersfoort
Natuurmonumenten, excursies voor visueel beperkten- Nieuwkoopse Plassen
Stadsboerderijen – Den Haag
Theater Posthuis - Heerenveen
Wereldpaviljoen Steyl - Venlo
Wijngaard Hof van Twente – Bentelo
 
De zeven uitjes zijn genomineerd omdat ze maatschappelijk relevant zijn, ze leveren een positieve bijdrage aan de samenleving en zijn stuk voor stuk initiatieven die mensen met een achterstand of een beperking  een 'geluksmoment' laten te beleven.
 
Alle genomineerden worden dit kalenderjaar verrast met een bezoek van een groep ANWB vrijwilligers. Zij zorgen er tijdens een geheel verzorgd 'Help Mee uitje' voor dat de genomineerde nóg meer kan gaan betekenen op maatschappelijk vlak.
 
De ANWB wil met deze verkiezing een stimulans geven aan veelbelovende, maatschappelijke ontwikkelingen binnen de vrijetijdsbranche. Voorop staat de toegevoegde waarde voor de samenleving en dat mensen samen een 'genietmoment' beleven.
 
Kijk voor meer informatie op www.landvananwb.nl/meest-maatschappelijk